• Fabrica de chibrituri Bucuresti - cladiri existente

    Unul din siturile industriale din zona Filaret din Bucuresti, o fosta zona industriala este situl Fabricii de Chibrituri. Un sit care nu este folosit la potentialul sau, care acum se afla in cautarea unor noi functiuni. In acest moment functiunile, sunt la fel ca in cazul multor cladiri industriale, improvizate, fara autorizatie de construire si care prin urmare prezinta un permanent risc, avand in vedere ca aceste cladiri au fost proiectate pentru o anumita functiune, iar improvizatiile nu tin mai niciodata cont de siguranta in exploatare. 



    O zona cu un potential foarte mare si din punctul meu de vedere un sit perfect pentru o conversie functionala care sa aiba doua scopuri majore, pe de o parte folosirea optima a cladirilor si a sitului care este foarte bine amplasat in raport cu centrul si elementele semnificative ale orasului, cu infrastructura care este pusa la dispozitie si pe de alta parte o regenerare a contextului, a zonei invecinate, care poate avea de castigat prin insertia unei functiuni menite sa modifice pozitiv specificul zonei.


    In acest moment cladirile sunt folosite pe post de showroom de prezentare pentru o firma de tamplarie PVC, ansamblari de tamplarie, ateliere auto improvizate si chiar pentru locuire. Situl este o ruina prin care se intampla aceste lucruri si nu exista un interes deosebit pentru imaginea de ansamblu, desi majoritatea cladirilor sunt valoroase din punct de vedere arhitectural si socio- cultural, avand in vedere ca Fabrica de Chibrituri reprezinta un landmark pentru zona. Voi reveni cu mai multe informatii in urmatoarele articole.
  • 0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu